Üzleti feltételek

Az internetes üzlet (e-shop) általános üzleti feltételei: www.afishing.hu

I. Cikk

Definíciók

Az e-shop üzemeltetője az Andra s.r.o., székhelye: Rényská 5310/50, 92901 Dunajská Streda (Dunaszerdahely), cégjegyzékszám: 45382719. Az eladó Andra s.r.o., székhelye: Rényská 5310/50, 92901 Dunajská Streda (Dunaszerdahely). A www.afishing.sk/hu/ e-shopban kínált áruk és szolgáltatások szállítója az Andra s.r.o., székhelye: Rényská 5310/50, 92901 Dunajská Streda. A vevő minden olyan látogató az e-boltban, aki kötelező megrendelést hozott létre az e-shopon keresztül. A törvény alkalmazásában különösen a sz. 102/2014 Koll. "fogyasztó": az a természetes személy, aki a fogyasztói szerződés megkötésekor és teljesítésekor nem vállalkozása, munkája vagy hivatása körében jár el. Az e-shop az interneten található nyilvános hozzáférésű számítógépes rendszer, amely lehetővé teszi az áruk és szolgáltatások elektronikus eszközön keresztül történő távoli megrendelését. Az áruk vagy szolgáltatások az e-shop weboldalán közzétett termékek, amelyek megrendelhetők (a megadott ár megvan, és ez nem nulla). A vevő teljes mértékben felismeri az elektronikus kommunikációt, különösen az e-shopon keresztül, az e-mail kommunikációt és a telefonos kommunikációt, kivéve, ha vitathatatlan, hogy az eladó kommunikál a vevővel vagy meghatalmazott személyével. Ezek az általános feltételek az eladó és a vevő közötti kapcsolatra vonatkoznak, amely nem elektronikus eszközökön keresztül jött létre, és nem az információs társadalommal összefüggő szolgáltató és az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások igénybevevője közötti kapcsolat, csak a szükséges mértékben törvény szerint, hacsak másként nem állapodtak meg.

II. Cikk

Az ár

Az áruk és szolgáltatások minden feltüntetett ára végleges, beleértve a 20% áfát. Az eladót a vásárláskor az e-shop weboldalán feltüntetett ár köti.

III. Cikk

Rendelés

A megrendelés úgy jön létre, hogy megerősíti a megrendelési folyamatot az e-boltban, a vevő által kiválasztott termékeket vagy szolgáltatásokat, beleértve a megrendelőlap teljes kitöltését és az eladónak történő elküldését. A rendelés helyes és megfelelő feldolgozása érdekében ki kell tölteni a szükséges adatokat a megrendelésben, és meg kell választani a megrendelt áruk vagy szolgáltatások szállítási és fizetési lehetőségeit. A megrendelés elküldésével a vevő elfogadja a megrendelt áruk és szolgáltatások árát. Elküldésével a megrendelés kötelezővé válik a vevőre nézve, azaz javaslat az adásvételi szerződés megkötésére az eladóval. A megrendelés e-shopban történő elküldése után a vevő automatikusan generálódik, és tájékoztató e-mailt küld, amely arról tájékoztat, hogy az eladó átadta a vevő megrendelését az e-shop általi feldolgozásra. Ez az e-mail nem az áru visszaigazolása a (1) bekezdés értelmében. E cikk 4. pontja. A megrendelésnek az eladó általi visszaigazolása adásvételi szerződést hoz létre, amelyet csak a vevő és az eladó közös megegyezésével lehet megváltoztatni vagy kiegészíteni, kivéve, ha törvény vagy szabályozás másként rendelkezik. A megrendelés visszaigazolása az eladó részéről az eladó elektronikus üzenete, amelyet a vevő e-mail címére küldtek, vagy a vevő mobiltelefonszámára küldött rövid szöveges üzenet, amelyet a vevő a megrendelésében közölt azzal az információval, hogy az elfogadás milyen mértékben a vevő megrendelésének vitathatatlan. Az eladó elektronikus üzenete, amely nem erősíti meg a vevő megrendelését, elutasítja vagy elutasítja. egyébként nyilvánvalóan nem fogadja el a vevő megrendelésének elutasítását. 

Ha az eladó nem tudja teljesíteni a megrendelést vagy annak egy részét a megrendelés feldolgozásának határidején belül maximális erőfeszítéssel, olyan okok miatt, mint hogy az árut nem állítják elő, nem állnak rendelkezésre a gyártónál vagy a szállító külső raktárában, a gyártó olyan jelentős változtatásokat hajtott végre, amelyek miatt nem lehetséges a megrendelés végrehajtása, vagy vis maior miatt, az eladó elállhat a megrendelést, és küldjön egy e-mailt a vevőnek. Az eladónak joga van a megrendelés visszavonására is, ha a vevő hamis vagy félrevezető információkat közölt a megrendelésben, amelyek nem ellenőrizhetők, például hibás e-mail, telefonos elérhetőség vagy helytelen vagy nem létező cím. Ha a vevő kifizette az előleget, az eladó köteles azt 14 napon belül visszaadni. Ha a vevő olyan vásárlást végzett, ahol ajándék is szerepel a megrendeléssel, és ezt követően a vevő vissza akarja adni a megrendelését, akkor a mellékelt ajándékot is vissza kell adnia vásárláshoz. Ha a vevő a mellékelt ajándékkal vásárol, és később úgy dönt, hogy visszaküldi az áru egy részét, a vevőnek vissza kell adnia a megrendeléshez a mellékelt ajándékot, ha a megrendelés összértéke egy bizonyos árszínvonal alá esett, amelytől az ajándék átvehető. a vásárláshoz csatolva.

IV. Cikk

Fizetési feltételek

Az árukért és szolgáltatásokért az e-shopban az alábbi módokon lehet fizetni: utánvéttel (közvetlenül a futárnak fizet, amikor átveszi az árut) fizetés személyes átvétel esetén a boltban fizetés ajándékutalvány alapján Az ajándékutalvány egy előre fizetett összeget jelent, amelyet a vevő felhasználhat, amikor elegendő ingyenes előre fizetett pénzeszköz alapján vásárol. A kupon érvényességének dátuma rajta van feltüntetve. Az ajándékutalvány névértéke megegyezhet a vevővel. Az egyes fizetési lehetőségekhez tartozó kiegészítéseket az Art. Jelen Általános Szerződési Feltételek VI. Az eladó kedvezményeket biztosíthat a vevőnek: kedvezmény az e-shopban történő regisztráció árából, visszavásárlási kedvezmény, kedvezmény egyszeri kedvezményes kupon alapján, A kedvezmények nem halmozhatók össze.

V. Cikk

Szállítási feltételek

Az eladó köteles a megrendeléstől számított 30 napon belül elküldeni az árut a vevőnek, kivéve, ha ettől eltérően állapodtak meg, vagy ha az áru nem adott meg hosszabb szállítási időt. Ha az áru raktáron van, akkor a lehető leghamarabb a kapacitás szerint szállítjuk. Ha több áru és szolgáltatás van a megrendelésben, és néhányuk nincs raktáron, értesítjük a vevőt a részleges szállítás lehetőségével. Az áruval együtt a vevő számlát (adóigazolást), utasításokat, valamint egyéb dokumentumokat küld a gyártónak az árukról vagy szolgáltatásokról. A teljesítés helye az a hely, amelyre az árut szállítják. Az eladó a következő módon biztosítja a szállítást a vevőnek: a. futárcég b. személyesen a kiválasztott üzemben a sorrendben 

VI. Cikk

Szállítás, csomagolás és fizetési lehetőségek

1. Utánvéttel történő fizetéskor (a futár felvételekor fizet).

2. Személyes átvétel - (az áru átvételekor készpénzben fizet).

3. Az eladó megállapodhat a vevővel az áruk vagy szolgáltatások elküldésére vonatkozó szokásos (fenti) eljárástól eltérő eljárásban, valamint ezen szolgáltatások áraiban is.

4. Az eladó olyan termékeket küldhet, amelyek azonnal a vevő rendelkezésére állnak, és a rendelés fennmaradó részét a törvényben előírt határidőn belül továbbítja, de feltéve, hogy a vevőt a megrendelésben foglaltakon kívül semmilyen további postaköltség nem terheli.

VII. Cikk

Tulajdon átruházása

A tulajdonjog az eladótól a vevőig száll át, amikor átveszi a dolgot az eladótól vagy a fuvarozótól.

VIII. Cikk

Az adásvételi szerződés felmondása

A vevőnek joga van a megrendelt árut vagy szolgáltatást az adásvételi szerződés létrejöttétől számított 24 órán belül lemondani a megrendelésre készült áruk lemondási díja nélkül, a fogyasztó egyedi igényei szerint vagy kifejezetten egy fogyasztó számára.

IX. Cikk

A fogyasztó joga

102/2014 Koll. számú törvény alapján  a fogyasztóvédelemről az áruk értékesítésénél vagy szolgáltatásnyújtásnál távértékesítési szerződés vagy az eladó helyiségein kívül kötött szerződés alapján, valamint egyes törvények (a továbbiakban: törvény) módosításáról a 7. § és azt követő napok szerint az áru átvételének napjától kezdve, ha az eladó eleget tett az e törvény szerinti tájékoztatási kötelezettségeknek, egyéb esetekben a (z) Törvény 2. vagy 3. pontja. Ha az adásvételi szerződés tárgya az áruk leszállítása, a fogyasztónak joga van elállni a szerződéstől az áru leszállítása előtt. A fogyasztó köteles - ha élni kíván e jogával - legkésőbb a megadott időszak utolsó napján személyesen írásban elállni az adásvételi szerződéstől az eladó kapcsolattartási címére annak nyitvatartási idejében, vagy postai úton benyújtani ezt az elállást. legkésőbb az időszak utolsó napján a kapcsolattartókban megadott címre, vagy a jog ilyen gyakorlása más tartós adathordozón történő nyilvántartás formájában is alkalmazható. A fogyasztó a szerződéstől való elállás bejelentése után köteles személyesen elküldeni vagy kézbesíteni a szerződés tárgyát, amelyből eláll, minden dokumentációval együtt - pl. az áru eredeti számláját, használati utasítását és egyéb dokumentációját, amelyet az áruval együtt, de legkésőbb az elállás napjától számított 14 napon belül kézbesítettek neki (törvény 10. § (1) bekezdés). Javasoljuk a vásárlóknak, hogy készítsenek másolatot a számláról saját használatra, és küldjék el az árut ajánlott levélben és biztosított szállítmányként. A szerződéstől való elálláshoz az alábbi űrlapot használhatja: Felmondások az adásvételi szerződésből, amelyben ki kell tölteni a "*" - csillaggal jelölt minimális adatokat. (http://www.nakupujbezpecne.sk/docs/form/odstupenie%20od%20zmluvy.pdf). 

Átvételkor ne küldje el nekünk az árut, a szállítmányt nem fogadjuk el. Az e-shop üzemeltetője visszaküldi az árukért / szolgáltatásokért fizetett teljesítményt, beleértve a szállítási költségeket az Art. 9. § (2) bekezdés Törvény 3). 102/2014 Koll. valamint a bizonyíthatóan felmerült költségek az áru megrendeléséhez a szerződéstől való elállás kézhezvételétől számított 14 napon belül, de nem kell visszatérítenie a pénzt a leszállított áru előtt, vagy a fogyasztó nem bizonyítja a szállítást, ez nem vonatkozik ha az eladó azt javasolta, hogy maga vegye fel az árut. Az áru visszaküldésének költségeit a fogyasztó viseli. A szerződéstől való elállási jog nem vonatkozik a 7. § (1) bekezdésében meghatározott árukra és szolgáltatásokra. 6 levél törvény a) –l) pontjainak. 102/2014. Z Z. A fogyasztó viseli az áru értékének minden olyan csökkenését, amelyet annak használata okoz, és meghaladja az áru funkcionalitásának és tulajdonságainak meghatározásához szükséges mértéket.

X. cikk

A szerződő felek jogai és kötelezettségei

Az eladó és a vevő a szerződő felek. A vevő köteles: átveszi a megrendelt árut, fizesse ki az eladónak a megbeszélt díjazást az átvett árukért, ellenőrizze a csomagolás épségét ill valamint magukat az árukat az átvételkor. Az eladó köteles: a kívánt minőségben, mennyiségben és a megbeszélt áron szállítani az árut a vevőnek, az áruval együtt, vagy ezenkívül elküldi az ügyfélnek az árukra vonatkozó összes dokumentumot, például az árukról szóló számlát, panaszlapot, használati utasítást a szlovák nyelv kodifikált formájában. 

XI. Cikk

Személyes adatok védelme

Törvény értelmében a személyes adatokat kezeljük. 18/2018 Koll. a személyes adatok védelméről, módosítva. Az Üzemeltető nem adja át a Vásárló személyes adatait harmadik félnek, kivéve a kiválasztott fuvarozó társaságot, amely biztosítja az áruk vagy szolgáltatások szállítását, vagy állami hatóságoknak ellenőrzés esetén, vagy egy közvetítőnek kölcsönös szerződés alapján törvény alapján kötötték meg. 18/2018 Koll. Az üzemeltető köteles biztosítani a személyes adatokat, mielőtt azokat illetéktelen személyek rendelkezésére bocsátja, megfelelő technikai és szervezési intézkedések megtételével. Ezenkívül az üzemeltető minden alkalmazottja köteles bizalmasan kezelni a személyes adatokat. Az érintett személy rendelkezik az Art. 19. § és azt követő cikkek Törvény. 18/2018 Koll. a személyes adatok védelméről, módosítva, különösen:

- az információhoz való jog, amelyet ezek a tartalmi és üzleti feltételek teljesítenek,

- az érintettre vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférés kérésének joga - a törvény 21. § -a abban a jogában áll, hogy kérje az adatok feldolgozásának módját és célját, és ezt a kérelmet a kapcsolattartó e -mail címre küldheti,

- a személyes adatok helyesbítésének joga - a törvény 22. § -a lehetővé teszi a személyes adatok kijavítását, ha azok elavultak, a személyes adatok törlésének joga - a törvény 23. § -a, amelyet akkor fog használni,

- ha nem érdekli, hogy az üzemeltető folytassa a személyes adatok feldolgozását, a személyes adatok feldolgozásának korlátozásához való jog - a törvény 24. § -a akkor fog élni, ha úgy gondolja, hogy a személyes adatokat törvénysértéssel kezelték, a személyes adatok kezelése elleni tiltakozás joga - a törvény 27. § -a, a személyes adatok továbbításához való jog, a panasz benyújtásának joga a felügyeleti hatósághoz a kezelt személyes adatokkal kapcsolatban.

- Az üzemeltető a következő személyes adatokat szerezi be a vevőtől: név, vezetéknév, telefonszám, e -mail cím, lakóhely, amelyeket a megrendelés helyes feldolgozása érdekében dolgoznak fel. Ezeket a személyes adatokat archiválás céljából 10 évig tároljuk. A rendelésfeldolgozás részeként a személyes adatokat számla kiállítása, raktár (szállító) levelek kibocsátása, szállítás és könyvelés céljából végezzük.

Az üzemeltető a közvetítőt, amely a heureka.sk internetes portál üzemeltetője, megbízta az ügyfelek által ellenőrzött szolgáltatással, a Heureka Shopping, s.r.o. székhellyel: Karolínksa 650/1, 186 00 Praha, IČO: 02387727 / pricemania.sk szolgáltatással Kereskedelmi értékelés, cég Pricemania s. r. o., székhelye: Karpatská 6, 811 05 Bratislava, azonosító szám: Ezen értékelés céljából a bróker egyszeri e-mailt küld a vevőnek az értékelés lehetőségével.

Ezek az oldalak rögzítik az Ön IP -címét, információkat az oldalak böngészésével töltött időről és arról, hogy mely oldalakról érkezik hozzánk. A cookie -k szöveges fájlok, amelyeket a számítógépén tárolnak, és a webhely forgalmának mérésére és a webhely megjelenítésének testreszabására is szolgálnak, és ezeknek a fájloknak köszönhetően jobb minőséget tudunk nyújtani Önnek. Ezért ezeket az aktákat jogos érdekünknek tekintjük. Egyes cookie-k harmadik féltől származó fájlok, pl. Youtube, Google és hasonlók.

A cookie -kat bármikor törölheti, vagy gyűjteményét közvetlenül beállíthatja az internetböngésző beállításaiban. Ha meg szeretné tagadni a cookie -k gyűjtését, állítsa be ezt a böngészőben.

Ha a vevő beleegyezett abba, hogy a személyes adatokat az e-mailben e-mail marketing céljából kezelje az e-shopban, akkor beleegyezett abba, hogy e-mail üzeneteket küldjön a kapcsolattartó e-mail címre.

A személyes adatokat e -mail marketing célokra, a kereszt- és vezetéknév, az e -mail cím erejéig öt évig adjuk meg. Ezeket a személyes adatokat harmadik félnek nem adjuk át.

A vevő bármikor visszavonhatja hozzájárulását a személyes adatok feldolgozásával kapcsolatos fellebbezés elküldésével, amelyet azonnal törölünk. Kijelentkezni a felhasználó felhasználói fiókjában lévő jelölőnégyzet bejelölésével is ki tud jelölni (ha a vevő felhasználói fiók létrehozását kérte). A továbbiakban nem használjuk fel az Ön által megadott személyes adatokat e-mail marketing célokra.

XII. Cikk

A kár megtérítése, ha az árut nem veszik át

Az eladónak joga van kártérítésre (a Polgári Törvénykönyv 420. és azt követő § -ának rendelkezései szerint), ha a vevő olyan árut rendelt, amelyet nem mondott le, vagy. nem mondott fel a szerződéstől, és egyidejűleg nem vette át az árut a fuvarozótól, vagy az eladó kérésére, személyes átvétel választása esetén nem vette át az árut a megadott határidőn belül Gyűjtemény. Ezzel az eljárással a vevő megszegte az Art. X pont 2. a) betű, amely szerint a vevő köteles átvenni a megrendelt árut. A kár összegének meghatározásakor az eladó figyelembe veszi a szállítási költségeket és a kapcsolódó díjakat az áru elküldésekor, a csomagoláshoz, a szállításhoz és a rendelés adminisztrációjához kapcsolódó költségeket, valamint a megrendelés végrehajtásával kapcsolatban felmerült minden egyéb költséget. joga van elveszett nyereséget felszámítani. Az eladónak joga van arra is, hogy ne gyakorolja a kártérítéshez való jogát, vagy csak részben gyakorolja ezt a jogát.

XIII. Cikk

Záró rendelkezések

Az eladó fenntartja magának a jogot, hogy ezen általános szerződési feltételeket és reklamációs feltételeket a vevő előzetes értesítése nélkül megváltoztassa és kiegészítse. Az általános szerződési feltételek vagy panaszfeltételek megváltozása esetén a teljes vásárlási folyamatra azok az általános szerződési feltételek vonatkoznak, amelyek a megrendelés vevőnek történő elküldésekor érvényesek voltak, és amelyek az eladó weboldalán elérhetők.

A panaszfeltételek elválaszthatatlan részét képezik ezeknek az általános feltételeknek.

A megrendelés elküldésével a vevő elolvasta az általános szerződési feltételeket, valamint a reklamációs feltételeket.

Ha a fogyasztó nem elégedett azzal, ahogyan az eladó kezelte panaszát, vagy ha úgy ítéli meg, hogy az eladó megsértette jogait, lehetősége van arra, hogy az eladóhoz forduljon jogorvoslatért. Ha az eladó a jogorvoslati kérelemre negatívan válaszol, vagy annak feladásától számított 30 napon belül nem válaszol, a fogyasztó a 12. sz. 391/2015 Koll. az alternatív vitarendezésről és egyes törvények módosításáról.

Az e-shop üzemeltetőjével folytatott fogyasztói viták alternatív vitarendezésének tárgya a Szlovák Kereskedelmi Felügyeleti Hatóság (www.soi.sk) vagy más, a Gazdasági Minisztérium által vezetett alternatív vitarendezési tárgyak listáján regisztrált, felhatalmazott jogi személy. (Szlovák Köztársaság) (http: //www.mhsr. en / list-of-subject-of-altern-solution-of-fogyasztói viták / 146987s), míg a fogyasztónak joga van kiválasztani, hogy a a fogyasztói viták alternatív vitarendezése. A fogyasztó ugyanakkor a http://ec.europa.eu/consumers/odr/ címen elérhető online vitarendezési platform segítségével alternatív vitarendezési javaslatot nyújthat be. A fogyasztó a jelentkezési díjakról egy adott alternatív vitarendezési szervezet honlapján talál információt.

Egyébként az általános üzleti feltételekben, mint elválaszthatatlan részeikben (mellékletek) szabályozatlan kapcsolatokra a vonatkozó rendelkezések irányadók, különösen a sz. Törvény, 40/1964. Törvény, 250/2007. Törvény, 102/2014. Törvény, 122/2013. 22/2004 Koll. valamint a sz. 513/1991 Koll.

Abban az esetben, ha más szerződést köt a vevővel, eltérő feltételekkel, a szerződésben meghatározott feltételek elsőbbséget élveznek az általános szerződési feltételekkel szemben.

Jelen Általános Szerződési Feltételek és azok szerves részei 2021. január 1 -jén lépnek hatályba.